Dirigent

Dirigent Petra Belt- Verweij

Petra Belt- Verweij (Den Haag, 1965) heeft binnen de wereld van muziek inmiddels een brede ervaring als zangeres, zangdocent en koordirigent .
Op 8- jarige leeftijd kreeg zij haar eerste pianolessen en het zingen zat er ook al vroeg in. Petra begon in 1987 via de Academie voor Lichte muziek in Hilversum haar eerste zanglessen bij de Engelse gospelzanger en acteur George Webb.

Na vele verdere muzikale omzwervingen werden de lessen klassieke zang in 1992 vervolgd in Meppel bij Els Liebregt en daarnaast volgde zij de dirigentenopleiding bij het ICO in Assen. Dit leidde uiteindelijk tot haar studie aan het conservatorium te Zwolle waar zij schoolmuziek, zang en piano heeft gestudeerd. Vanuit haar opleiding raakte zij betrokken als zangeres in verschillende koorprojecten door Europa. Zij raakte hierdoor ook internationaal betrokken in het werk voor Crescendo, een Europees netwerk voor christen-musici.

Als zangeres mocht zij als soliste, maar ook als koorlid, meerdere optredens in verschillende genres en stijlen uitvoeren.
Als dirigent heeft Petra in de afgelopen jaren een achttal koren en daarnaast vele verschillende projectkoren en musicals gedirigeerd en geregisseerd.
In haar dagelijkse muziekpraktijk, onder de naam Voices in Harmony, ziet zij vele leerlingen in verschillende leeftijden in haar zang- en muzieklessen.
De praktijk van het regelmatig zelf zingen als koorlid, als soliste of als cantor, worden als heel waardevol ervaren voor het koor en bij het lesgeven, waarbij plezier en kwaliteit van het zingen een belangrijk aspect is waaraan wordt gewerkt!
(zie ook: www.zanglessenmeppel.nl)
Sinds november 2017 is zij dirigent bij ons koor.